Bisericii Nouapostolice din România

Este sinceritatea modernă?

Dacă ați fi întrebați care este rețeta pentru a putea deveni bogat într-un timp record, ce ați spune? O persoană cu spirit de răspundere a răspuns odată astfel: ”tot ce se bazează pe sinceritate și corectitudine este durabil”.

Întrebarea de mai sus și îndemnul de a avea un comportament ”sincer” nu înseamnă să-i criticăm pe toți cei despre care ni se relatează în medii.

Totuși, ne permitem următoarea întrebare, și anume dacă sinceritatea și corectitudinea mai sunt niște virtuți apreciate în zilele noastre. Mai au oamenii nevoie de încredere, sau minciuna a ajuns să fie la modă mai mult ca oricând? Cum poate să funcționeze o societate bazată pe neîncredere?

trebuie să ne îndemne, să fim deschiși, sinceri și corecți cu cei din jurul nostru. În felul acesta, o simplă viziune va putea deveni o realitate concretă, și fiecare cetățean va putea spune: ”el zice adevărul, este sincer și mă pot baza pe el”. Vom putea trăi astfel într-o comuniune în care ne simțim bine.

A fi sinceri unii față de alții nu înseamnă însă să-i spunem aproapelui un adevăr în mod brutal, pentru că efectul produs ar fi unul nedorit. Chiar dacă ceea ce spunem este adevărat, felul în care ne exprimăm l-ar putea jigni sau răni pe aproapele nostru. Dar cu puțin tact și dragoste, ne vom putea atinge țelul dorit.

Nu degeaba ne-a dat Isus următoarea regulă de aur: "ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel.”(Luca 6, 31) Ce mi-aș putea dori mai mult ca tot ce spunem sau facem, să facem din dragoste!