Bisericii Nouapostolice din România

Salvează ziua aproapelui tău!

Odată, la o școală a venit o elevă nouă. Ajungând de dimineață prea devreme la școală, ea a așteptat în fața clasei sosirea celorlalți elevi. Deodată s-a deschis ușa cancelariei și a ieșit afară o profesoară cu o mină tristă, îndreptându-se către eleva cea nouă. Eleva a salutat-o pe profesoară cu fața luminată de cel mai frumos surâs pe care l-a putut arăta, la care profesoara pur și simplu s-a speriat. Apoi i-a răspuns și ea elevei la salut, schimbându-și expresia feței în bucurie. Seara, eleva a povestit acasă această întâmplare, adăugând: ”prin surâsul meu i-am salvat profesoarei toată ziua!”

”Salvează ziua aproapelui tău!” Oare nu este un moto bun pentru noi toți, în activitățile noastre de zi cu zi?

Există mereu atâtea lucruri care nu ne plac, ne întristează, ne supără, ne fac să fim furioși sau încăpățânați. Exact în astfel de momente, în care suntem amărâți și am dori mai curând să ne retragem într-n colț unde să nu mai știm de nimic, ne apare în cale un copil, un tânăr sau o femeie în vârstă care ne zâmbește și ne salvează astfel toată ziua!

Există o vorbă înțeleaptăcare sună astfel: ”nu înceta să zâmbești, căci nu știi câte din zâmbetele tale vor supraviețui!” Legat de aceasta, în refrenul dintr-un cântec rus se cântă: ”fiindcă prietenia începe cu un zâmbet”.

De ce să nu preschimbăm locul în care locuim și în care lucrăm într-un ”loc al surâsului”? În orice caz, merită să încercăm. Să arătăm prin acest mic gest, printr-un zâmbet, unui om de lângă noi că îl apreciem. Sau, așa cum spune Isus, ”…să iubești aproapele, ca pe tine însuți.”