Bisericii Nouapostolice din România

Creștinii mântuiți …

”Dacă ar fi să cred în Mântuitorul lor, creștinii ar trebui să arate mai "mântuiți" (eliberați, salvați), a spus odată Voltaire. Cuvintele acestea trebuie să ne dea puțin de gândit. Noi, creștinii, la fel ca toți oamenii, întâlnim foarte mulți oameni în cursul unei zile. Cum ne văd ceilalți oameni? Fiecare dintre noi este confruntat cu sarcini și greutăți, uneori este jignit sau trece prin momente triste. Uneori, viața este extrem de grea, iar creștinul devine din ce în ce mai amărât. ”Mereu cu zâmbetul pe buze, mulțumit și satisfăcut … dar ce este în interior, nimeninu trebuie să știe!”

Totuși, în această perioadă a crizei economice, când auzim cât de multe accidente au loc, cât de multă suferință există pretutindeni, ne este greu să rămânem pasivi și cu capul pe umeri. Așa că ne este imposibil să zâmbim tot timpul! De fapt, nimeni nu ne cere să facem un asemenea lucru.

Pentru noi, creștinii, există o ”cale a mântuirii”: dacă ne rugăm, dacă căutăm apropierea lui Dumnezeu, dacă luăm conștienți Sfânta Cină – trupul și sângele lui Isus – atunci ni se așterne în suflete liniștea. De ce ? Deoarece pacea cu Dumnezeu ne umple sufletele. Chiar dacă situația în care ne aflăm nu se va schimba numaidecât, totuși pacea pe care o primim ne dă curaj și o nouă perspectivă asupra viitorului. În felul acesta, putem merge mai departe cu o altă atitudine față de viață, și anume știind că ”Dumnezeu nu ne părăsește și va face totul bine”. Această certitudine ni se citește pe față și ne face să radiem. Nu este un simplu zâmbet de creștin mântuit, ci radierea acestei certitudini. Fie ca această certitudine și binecuvântarea lui Dumnezeu să ne umple sufletele și să ne însoțească pe calea către timpul plin de speranță și de bucurie!