Bisericii Nouapostolice din România

Știri din bisericile teritoriale România

Comunicat de presa
27.05.2014 / Bucuresti
Vizita Apostolului Patriarh conducătorul Bisericii Nouapostolice Internaționle în România
Bucure, 5 iulie 2014

 Vizita Apostolului Patriarh conducătorul Bisericii Nouapostolice Internaționle în România Bucureşti, 5 iulie 2014.

Biserica Nouapostolică din România va găzdui în perioada 5-6 iulie a.c. vizita de rang înalt a Apostolului Patriarh Jean-Luc SCHNEIDER,conducătorul Bisericii Nouapostolice Internaționale. Serviciului Divin pentru răposați, va avea loc pe data de 6 iulie, la Romexpo, Pavilion H, sala Titulescu, începând cu ora 09.30.

 Vizita Apostolului Patriarh, Jean-Luc Schneider, onorează comunitatea nouapostolică din România, primind astfel binecuvântarea și îndemnul de a lucra în acord cu temeiurile credinței nouapostolice, conform motto-ului anului mărturisirii 2014 – Strădania și munca în beneficiul aproapelui, din iubire față de acesta!, enunțat la data de 02.01.2014, în cadrul serviciului divin de la Zurich.

Programul vizitei Apostolului Patriarh în România include, pe lângă serviciul divin menționat, și o reuniune, în data de 5 iulie, cu slujitorii din toata țara, precum și tineri ai Bisericii Nouapostolice din România, la Hotel Ramada, începând cu ora 18.00.

Ne simțim deosebit de onorați să primim vizita Apostolului Patriarh Jean-Luc Schneider, care ne aduce îndemnul său de a ne pune în slujba credinței nouapostolice și de a ne consolida astfel dragostea față de aproapele nostru, ce se află deseori în nevoie, în deznădejde și lipsit de calăuzirea divină.
Astfel, cei aproximativ 1000 de participanți din România vor avea prilejul de a sărbători Sfânta Cină cu binecuvântarea celui ce poate fi comparat, din punctul de vedere al poziției ocupate în cadrul Bisericii Nouapostolice Internaționale, cu Apostol Petru, a declarat Apostolul Vasile CONE – vicepreşedintele Bisericii Nouapostolice din România.

 Despre Biserica Nouapostolică

Biserica Nouapostolica Internaţională este condusă de către apostolul patriarh Jean-Luc SCHNEIDER alături de apostolii districtuali şi de apostoli.
România face parte din districtul Elveţia, acesta este condus de către apostolul districtual Markus Fehlbaum.

Biserica Nouapostolică România, are următoarea structură şi este condusă de către apostolul Vasile Cone. El are în grijea sa trei zone episcopale, care sunt formate din 15 districte cu peste 100 comunitati.

Zonele episcopale au fiecare câte un episcop, în centrul si vestul țării slujeste episcopul Anton Teodot, în sud-estul României slujeste episcopul Rădulescu Iulian și în partea de nord-vest slujește episcopul Săpânțan Gheorghe .

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactați:

 Biroul de presă/persoană de contact: Prezbiterul districtual Constantinescu Viorel, număr de telefon 0727883913, secretariat 0213238000