Biserica Nouapostolică din România

Știri din bisericile teritoriale România

Transmisia serviciul divin din prima duminică de advent
27.11.2016 / Zürich/Schweiz
Apostolul districtual Markus Fehlbaum a sărbătorit prima duminică de advent, din 27 noiembrie 2016, printr-un serviciu divin ținut in comunitatea Zürich-Hottingen și transmis via satelit în Elveția, Austria, Italia, Spania și România.

În predica sa, apostolul districtual aruncă o lumină asupra adventului și a însemnătății lui pentru credincioșii care așteaptă revenirea lui Isus Hristos.

Baza serviciului divin l-a constituit cuvântul din biblie din Evrei 10;37 si 38: „Încă puțin, foarte puțină vreme, și Cel ce vine va veni, și nu va zăbovi. Și cel neprihănit vă trăi prin credință …”.

La începutul predicii sale, s-a referit apostolul districtual la noul an bisericesc, care începe odată cu prima duminică de advent : este timpul pregătirilor pentru Crăciun. În aceiași măsură, adventul ne amintește că toți creștinii trebuie să aștepte a doua venire a lui Isus. În timpul adventului oamenii se apleacă în mod special către reflectare si se îndreaptă către pace, comuniune si bucurie. Apare în acest timp si dorința de a face aproapelui bine și de a-i oferi  dragoste. Acest lucru însă nu trebuie să se limiteze la timpul dinainte de Crăciun. Aparține de eul fiecăruia și a credinței interioare să iubească, să se împace cu sine însuși și cu cei din jur, și să caute comuniunea cu frații și surorile .

La întâi decembrie s-a putut deschide ușă primei căsuțe din calendarul de advent. Acesta este un obicei foarte frumos, a spus apostolul districtual și a continuat : “ Pot să vă arăt un frumos calendar de advent al credinței noastre? Nu vi se pare că toate predicile evangheliei sunt ca un calendar de advent ? Să facem așa cum fac copiii. Ei deschid în fiecare dimineață câte o ușiță. S-o facem și noi. Dimineața să deschidem biblia și să citim unu, doua sau mai multe versete. Găsim în evanghelie gânduri așa de frumoase si multe impulsuri. Să citim din biblie și să ne bucurăm de tot ceea ce spune Isus !”

 Găsește-ți timp

 Apostol districtual ne îndeamnă ca în perioada de advent să ne facem timp . Timp să ne ocupăm de Isus, să ne adâncim credința, să ne pregătim pentru viitor la revenirea Lui. El a făcut de asemenea referire la originile adventului și a arătat că a apărut în secolul 7, sub denumirea de “Adventus domini”, care în traducere înseamnă “sosirea domnului”. Apostolul districtual Fehlbaum a accentuat : “Dacă așteptăm a doua venire a Domnului, acest lucru ne umple viața de frumos. Ne oferă sentimentul că avem pe cineva cu care putem planifica viitorul – EL ne așteaptă și noi ÎL așteptăm. Aceasta reprezintă Adventul ! „

 Cel drept trăiește prin credința lui

 Cuvântul din biblie al acestui serviciu divin ne atenționează asupra revenirii lui Isus. Drept va fi acela care se lasă iubit de Dumnezeu și care se lasă ajutat de bunul Dumnezeu. Prin sfințenia de la Isus am devenit drepți. Cine trăiește credința în Isus, acela va avea viață veșnică, a continuat apostolul districtual . NU este vorba de dreptatea omenească și nici de viața naturală. Pentru Dumnezeu, drept este cel, care se lasă ajutat de metodele Lui vindecătoare și de capacitatea lui de iubire .

El l-a luat de exemplu pe Avram, care a trăit iubirea pentru Dumnezeu fără a da înapoi. Care s-a lasă condus și binecuvântat de Dumnezeu si s-a conformat dorințelor sale, și cu o credință puternică i-a ascultat sfaturile și profețiile, care s-au împlinit ca în cazul nașterii fiului său, Isaac. Sau David, căruia i s-a părut nedrept felul în care Goliat l-a luat pe Dumnezeu în derâdere. Nici el nu a dat înapoi și a simțit că Dumnezeu este lângă el. David a luptat pentru Dumnezeu și poporul său și a învins răul .

În încheiere, apostolul districtual ne face atenți în legătură cu Isus, care prin gestul spălării picioarelor, ne-a arătat că tot ce se face din smerenie și iubire, este întotdeauna drept. Dreptatea lui Dumnezeu reiese din iubirea lui Isus pentru oameni. Această dragoste să ne dea putere și curaj și să ne ajute să rămânem credincioși și să nu dăm înapoi.

La acest serviciu divin apostolul districtual a fost însoțit de apostolii Phillip Burren, Thomas Deubel și Jürg Zbinden cât și episcopii Rudolf Fässler și Andre Kreis .

 Districtul apostolicesc Elveția primește un ajutor de apostol districtual

 La sfârșitul serviciului divin, apostolul districtual s-a adresat fraților și surorilor de credință din sala din Zurich-Hottingen si celorlalte comunități . În discursul său si-a arătat recunoștința pentru multele jertfe aduse și în special pentru jertfa de mulțumire adusă în acest an. În continuarea a spus :” Cu mare bucurie pot să vă anunț că Apostolul Patriarh, în serviciul divin din 1 Ianuarie 2017, de la Bern-Ostermundigen, va însărcina pe apostolul Jürg Zbinden ca ajutor de apostol districtual . Apostolul Zbinden va sluji in continuarea în domeniile sale de activitate. Îi sunt de asemenea recunoscător că mă va ajuta, împreună cu apostolii și episcopii, și la conducerea districtului apostolicesc Elveția, până la plănuita mea pensionare din iunie 2018.” Serviciul divin de Anul Nou 2017 va fi transmisă în toate comunitățile districtului apostolicesc Elveția