Biserica Nouapostolică din România

Știri din bisericile teritoriale România

Rusalii 2017 la Viena: Un apel pentru mai mult entuziasm
04.06.2017 / Zürich/Viena
În creștinism, sarbătoarea de Rusalii este în general înțeleasă ca ziua de naștere a Bisericii. Aceasta ar trebui să arate fiecare, în viața zilnică, prin bucuria și entuziasmul în Evanghelie, a spus apostolul patriarh Jean-Luc Schneider în Serviciul divin de Rusalii de la Viena (Austria).

Weekend-ul de Rusalii l-a condus în acest an pe apostolul patriarh Jean-Luc Schneider la Viena. Acolo, a avut loc, în zilele anterioare, adunarea internațională a apostolilor districtuali și ajutorilor de apostoli districtuali. Temele discutate au fost noua versiune de înțelegere a însărcinării spirituale și noile materiale didactice pentru copii.

Duminică, Serviciul divin de Rusalii, de la Sala de concerte din Viena, a fost transmis prin satelit în mai mult de 100 de țări de pe cinci continente. Multe sute de mii de frați și surori l-au putut trăi în direct, în comunitățile lor. Numărul participanților a ajuns la milioane, socotind și pe cei din unele țări africane, care au fost conectați prin difuzarea la televiziunea națională, sau pe cei din cele două Americi, care au văzut înregistrarea cu un decalaj de timp.

Apostolul patriarh a fost însoțit de 17 apostoli districtuali si 14 apostoli, iar la Serviciul divin și-au adus contribuția peste 360 de muzicieni.

Sa vorbim limba aproapelui nostru

 „Și toți s-au umplut de Duh Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.“ Acest pasaj biblic din Faptele apostolilor 2.4, a fost cuvântul ales de apostolul patriarh Jean-Luc Schneider în Duminica Rusaliilor din 4 iunie 2017, de la Viena (Austria).

Prin cele petrecute de  Rusalii, a fost împlinită promisiunea lui Isus Hristos. Apoi, oamenii au primit darul Duhului Sfânt prin punerea mâinilor de către apostoli. „Noi, creștinii nouapostolici, credem că am primit prin pecetluire darul Duhului Sfânt.“ „Asta nu înseamnă că alte persoane nu pot fi copii ai lui Dumnezeu“, a spus conducătorul bisericii. „Dumnezeu este Tatăl tuturor oamenilor, pentru că El i-a creat.“ Și: „Fiecare creștin se poate ruga la Dumnezeu ca la Tatăl său ceresc.“

Cum actioneaza concret Sfantul Duh

 „În însărcinarea mea este foarte important să consolidez această credință“, a spus el. De ce? Deoarece credința este condiția necesară pentru eficiența deplină a Duhului Sfânt. „De aceea este atât de important ca noi să credem în propria noastră Sfântă pecetluire.“

„Să ne lăsăm călăuziți de Duhul Sfânt: El are ceva de spus în inimile noastre,“ a explicat apostolul patriarh lucrarea Sfântului Duh prin următoarele exemple:

Liniștea:  „Fii liniștit, Tatăl tău ceresc se îngrijește de tine.“
Recunoștința din trecut: „Dumnezeu a făcut multe pentru mine.“
Vigilența în prezent: „În ceea ce trebuie să trăiesc și prin ce trebuie să trec, nu vreau să fiu separat de Dumnezeu.“
Bucuria în viitor: „Atunci când ne preocupăm cu slava lui Dumnezeu.“
Dragostea pentru fiecare ființă umană: „Prin primirea darului Duhului Sfânt, ai primit capacitatea de a iubi ca Isus. - Poți dacă vrei!"

Ascultare și compasiune

Această iubire aduce cu ea, dorința pentru propria mântuire și dorința de a o propovădui și altora. Pentru aceasta trebuie să vorbim limba aproapelui nostru, a pus accentul  în mod explicit apostolul patriarh Schneider. Pentru a învăța această limbă, „trebuie să învățăm mai întâi să ascultăm.“ Apoi, este necesar să empatizăm cu oamenii, să împartășim cu ei frica, durerea sau bucuria. Asta ne face receptivi la vestea cea bună că „Dumnezeu vrea să ne salveze - l-am găsit pe Isus - vino cu noi!“

Apostolul patriarh a vorbit despre următoarea generație: O parte a tinerilor stau departe după confirmare, pentru că ei nu au putut recunoaște valoarea darului Duhului Sfânt. „Cum putem explica în limba lor, cât de important este acest dar?“

„Nu are rost să le spunem“ cât de rea este viața pe Pământ. Sau că ceva rău se va întâmpla dacă nu rămân în credință. Sau, dacă cineva vrea să le dicteze ceea ce trebuie să facă și ce să nu facă. „Acest lucru nu este, cu siguranță, limba lor!“

Mult mai important este de a explica copiilor și tinerilor, că îi ajută credința „să devină puternici în omul dinăuntru“, a subliniat înainte de toate apostolul patriarh Schneider capacitatea de a iubi. „Predicarea și vorbirea nu sunt de ajuns. Aceasta nu convinge pe nimeni. Noi trebuie să fim un exemplu.  Aceasta este pretutindeni sarcina noastră."

Au conslujit apostolii districtuali John Kriel si Bernd Kobestein si apostolul patriarh a oferit Sfânta Cina pentru răposați.

Corul și întreaga orchestră au încheiat acest minunat Serviciu divin cu cântecul „Halleluja – Herr, du mein Glück”.