Biserica Nouapostolică din România

Jertfa ta susţine viaţa de comunitate

Biserica în care trăim este posibilă doar prin ceea ce dăruim. Acest lucru nu se referă doar la jertfa materială, ci şi la timpul pe care îl jertfim pentru ajutorul activ şi sprijinul în biserică, în comunitate, pentru alţi confraţi, ba pentru toţi oamenii din jurul nostru..

Există numeroase activităţi mai mici şi mai mari, care sunt o condiţie pentru buna desfăşurare a vieţii de comunitate. Aici se numără curăţenia, aranjamentele florale, menţinerea clădirii, decont IAKOP, precum şi uşierii, dirijorii, responsabilii pentru seniori şi multe altele.

O comunitate medie (175 de membri) dedică pentru diferitele activităţi voluntare, cca. 143 de ore pe săptămână

Opfer_Motiv5_RO

Călătorii cu maşina pentru servicii şi atribuţii bisericeşti

De multe ori, propria comunitate nu se află în apropiere, ci, în funcţie de regiune, este departe de domiciliu. Maşina este des folosită, fie pentru participarea la Serviciile Divine, fie pentru servicii prrecum curăţenie sau repetiţii cu corul. Călătoriile pentru confraţi, care altfel nu ar putea participa la Serviciul Divin, sunt des întâlnite. Mai mult de atqt, slujitorii călătoresc mult cu maşina când au de făcut consiliere sufletească.  

Pentru călătorii de servicii şi atribuţii bisericeşti, în anul 2017, în România, s-au decontat 85.887 EUR. Costurile reale de călătorie sunt însă mult mai mari.