Biserica Nouapostolică din România

Jertfa ta susţine formarea şi perfecţionarea

De câţiva ani oferim posibilităţi de formare şi perfecţionare ţintite. Acestea se adresează profesorilor, muzicienilor, dar şi slujitorilor şi colaboratorilor. Doar în anul 2017 s-au alocat în acest sens, în zona districtuală Elveţia, 283.952 EUR.

Ofertele cuprind, de exemplu, cursuri de începători şi avansaţi pentru dirijori, organişti şi profesori, care predau la şcoala de duminică, la orele de religie şi orele pentru confirmanzi. Pentru slujitori există seminarii dedicate diaconilor, preoţilor, responsabililor de tineret şi conducătorilor de comunitate. Colaboratorii au la dispoziţie oferte specifice domeniului lor, spre exemplu fotoworkshop sau instruire pentru poziţia de responsabil în comunicare, pe district.

Opfer_Motiv4_RO

Există un real angajament voluntar

În toate sferele vieţii bisericeşti, în comunităţi şi districte, se face multă muncă voluntară. Vorbim despre o muncă, care este prea puţin percepută şi apreciată.

Un exemplu dintre multele este organistul/a. La fiecare Serviciu Divin cântă la orgă. În plus are de studiat, de învăţat noi partituri, de cântat la repetiţii cu corul şi orchestra. Doar pentru pregătire şi interpretarea la Serviciul Divin, un organist/o organistă dedică, în medie, 3 orie.