Biserica Nouapostolică din România

Știri din bisericile teritoriale România

Apostolul patriarh ține primul Serviciu Divin în noul an la Neuchâtel
30.11.1999 / Neuchâtel/Schweiz
Peste 450 de participanți la Serviciul Divin s-au adunat în Biserica noastră pe 5 ianuarie 2020. Au fost invitate municipalitățile din partea de nord-est a districtului Romandie: Delémont, Saint-Imier, Biel-Bienne, La Chaux-de-Fonds, Neuchâtel, Yverdon-les-Bains și Fribourg-Bulle.

Acest Serviciu Divin a fost transmis cu imagini și sunet în unele țări din Africa de Vest, precum și în țările și regiunile de limbă franceză din Europa (Belgia, Franța și Elveția de Vest).

Cuvântul din Galateni 5, 1 a servit ca bază pentru acest Serviciu Divin:  „Rămâneți dar tari, și nu vă plecați iarăș supt jugul robiei!”. Motto-ul anual 2020 este: Hristos ne face liberi.

Să ne luăm timp să ne gândim la natura lui Dumnezeu pentru a ne închina Lui; nu pentru că ar avea El nevoie; o facem pentru noi înșine.

Dumnezeu este liber.
El nu depinde de nimic și de nimeni, nu face nimic din obligație. Face ceea ce vrea, ceea ce spune, nimic arbitrar. Este complet de încredere și respectă hotărârile Sale. De exemplu, l-a creat pe om și l-a înzestrat cu voință liberă, iar acest lucru este încă prezent și astăzi. Libertatea lui Dumnezeu se reflectă în dragostea lui necondiționată pentru om.

Isus Hristos este liber
Isus Hristos, ferit de orice păcat, știa de unde a venit și unde a vrut să meargă: a vrut să se întoarcă la Tatăl Său; și nimeni nu-l putea opri. Și-a dat viața în mod voluntar, a vorbit deschis și fără teamă, a arătat o mare libertate în atitudinea sa față de femei (existau chiar și câteva femei tinere, care erau considerate revoluționare la acea vreme), străini (atât de diferiți încât puteau fi deranjanți); copii (considerați complet irelevanți și neglijabili la vremea respectivă) și păcătoși (vizita la Zacheu ... pentru a-l face liber).

Hristos ne eliberează
Hristos eliberează prin botezul cu apă, care ne eliberează de păcatul originar și prin lucrarea Duhului până la întoarcerea Lui, pentru a ne conduce la libertatea desăvârșită.

Să ne lăsăm eliberați
Libertatea este un dar de la Dumnezeu. Domnul ne forțează, El îi eliberează doar pe cei care doresc. Prin Duhul ne cheamă la pocăință pentru a ne elibera de păcatele noastre; El ne cere să iertăm pentru a nu fi prizonierii răzbunării; El ne invită să ne stăpânim, astfel încât să nu fim conduși de mânie, invidie sau lăcomie.

Duhul ne amintește că suntem copii ai lui Dumnezeu. Isus știa că El este Fiul lui Dumnezeu. Nevoile Sale lumești legitime au fost puse pe ultimul loc; nu-i păsa ce credeau oamenii despre El.

Dacă suntem conștienți că suntem copii ai lui Dumnezeu, iubiți de Atotputernicul (de aici ne vine încrederea în viitorul nostru și la necaz) - nu ne vom renega pe noi înșine; nu ne va mai fi frică (chiar dacă trecem prin momente dificile); suntem gata să-i slujim lui Dumnezeu și aproapelui; suntem liberi să facem binele fără a căuta propriul nostru avantaj; învățăm cum să-l iubim pe Isus fără prejudecăți și indiferent de opiniile predominante; nu ne este frică să mărturisim atașamentul nostru față de Evanghelie (tot felul de incoerențe sunt spuse astăzi sub pretextul liberei exprimări; suntem de acord, dar așteptăm, de asemenea, să ne fie respectată credința noastră); rămânem stăpâni ai destinului nostru: să fim alături de Domnul pentru totdeauna, în libertatea și slava Lui. Timpul pe care îl petrecem aici pe pământ și, de asemenea, în eternitate ne conduce la o libertate deplină.

Apostolul Schug

Avem nevoie unii de alții pentru a rămâne credincioși. Găsim un loc al libertății în multe orașe. Aici, la altarul lui Dumnezeu, avem un loc al libertății care ne permite să atingem coroana vieții; un loc în care învățăm să evităm prejudecățile și să ne eliberăm de ceea ce nu este util pentru viața noastră spirituală.

Apostolul Mutschler

Acest Serviciu Divin este o pregătire. Isus, marele Mântuitor, ne ajută să ne iubim aproapele ca pe noi înșine. Când am intrat în Elveția, nu eram conștienți de graniță; datorită acestei libertăți de călătorie, putem fi astăzi împreună. Libertatea în Hristos îndepărtează granițele care ne despart de aproapele nostru. Limitele noastre interioare se bazează adesea pe frica noastră, pe prejudecățile noastre. Relația lui Adam cu Dumnezeu a fost dominată de frică, motiv pentru care s-a ascuns. Dragostea lui Dumnezeu șterge orice frică.

Apostolul Leibfried

Renașterea prin apă și duh face posibilă obținerea libertății în Hristos. Avem ocazia în fiecare zi să alegem între libertate și robie. Depinde de noi să ne eliberam de jug; acest lucru nu depinde de vârsta noastră sau de numărul de ani ai apartenenței noastre la Biserică, ci de voința noastră de a fi ca persoana cea mai liberă care a umblat vreodată acest pământ, Domnul nostru, modelul nostru, Isus Hristos.

Domnul a murit pentru mine, eu nu am făcut absolut nimic, și-a dat viața pentru mine, ca să pot ajunge la El. Sfânta Cină este deosebit de potrivită pentru a-i mulțumi pentru jertfa Sa. De asemenea, El vrea să ne elibereze de nefericirile și nemulțumirile care pot fi atribuite unei atitudini incompatibile cu voința lui Dumnezeu. Te simți mult mai bine când ai iertat.

Text SM
Foto NAK Schweiz