Biserica Nouapostolică din România

Organizaţia

Structura Bisericii Nouapostolice Internaţionale este compusă din mai multe biserici regionale, care sunt conduse de apostoli districtuali. Conducătorul întregii biserici şi totodată cea mai înaltă autoritate duhovnicească a bisericii este apostolul patriarh. În prezent apostol patriarh este Jean-Luc Schneider, care a primit această însărcinare cu ocazia sărbătorii de Rusalii 2013. Poziţia apostolului patriarh este comparabilă cu poziţia avută de Petru în cercul apostolilor.

Colaboratorii cei mai apropiaţi ai apostolului patriarh sunt apostolii districtuali, sprijiniţi la rândul lor de apostoli. Apostolii districtuali sunt totodată şi preşedinţii bisericilor regionale. Pentru Biserica Regională Elveţia este responsabil apostolul districtual Jürg Zbinden.

În îndeplinirea sarcinilor în teritoriu, apostolii sunt ajutaţi de episcopi, presbiteri districtuali şi evanghelişti districtuali. Centrul vieţii bisericeşti îl reprezintă comunităţile. Aici apostolii numesc pastori, evanghelişti sau preoţi, pentru a conduce comunităţile. Aceşti conducători de comunităţi sunt sprijiniţi de alţi preoţi precum şi de diaconi şi subdiaconi.

Cei peste 9 milioane de creştini nouapostolici, care trăiesc în toată lumea pe cinci continente şi în aproximativ 65.000 de comunităţi, aparţin tuturor păturilor sociale, popoarelor şi generaţiilor.

Pentru mai multe detalii vă recomandăm de asemenea Administraţia.