Biserica Nouapostolică din România

Tinerii

În procesul de dezvoltare și de maturizare a unui om, de la stadiul de copil până la cel de tânăr, există mai multe schimbări importante, care sunt următoarele:

  • maturizarea sexuală și dezvoltarea personalității (pubertatea)
  • confirmarea – aici, tânărul confirmant făgăduiește să-i fie credincios lui Dumnezeu și să preia răspunderea pentru viața lui în credință
  • terminarea școlii și alegerea unei profesii
  • procesul de desprindere de casa părintească și dezvoltarea în cadrul societății 

În această perioadă de tranziție dificilă de la copil la adult, îi îndemnăm pe părinți să-i ajute pe copii să devină cât mai autonomi, și să li se ofere ca prieteni sau ca sfătuitori.

Munca de a-i înțelege pe tineri și activitățile lor este o mare provocare chiar și pentru îngrijitorii de suflete și pentru îndrumătorii de tineri. Nu-i putem ajuta și îndruma pe tineri decât dacă știm de ce lucruri au nevoie. De aceea, preoții de tineri, specializați în acest sens, le acordă tinerilor o îngrijire deosebită.

Tinerii creștini nouapostolici participă la serviciile divine pentru tineret, la excursii cu tinerii, la seri ale tineretului și activează în corul și orchestra de tineri. Pe lângă aceasta, se organizează Zile ale tineretului pe unul sau mai multe ținuturi bisericești.

În cadrul Bisericii Nouapostolice, grupul tinerilor reunește în general pe acei tineri care au fost confirmați și până la vârsta de 30 de ani.