Biserica Nouapostolică din România

Acțiuni de binecuvântare

În afară de cele trei sacramente, în cadrul Bisericii Nouapostolice apostolii sau preoții le pot oferi credincioșilor o binecuvântare specială cu prilejul unor evenimente deosebite din viața lor și anume: la confirmare, la logodnă, la cununie sau la sărbătorirea de jubilee de cununii. Aceste acțiuni de binecuvântare au de obicei loc în cadrul serviciilor divine. Binecuvântarea prenatală este oferită în afara serviciului divin. Din cadrul acțiunilor de binecuvântare face parte de asemenea sfințirea clădirilor de biserici.  

Logodna

La binecuvântarea de logodnă, perechea cere această binecuvântare pentru a putea trăi o perioadă de pregătire dinaintea căsătoriei, pe placul lui Dumnezeu.

Cununia

Binecuvântarea va fi oferită în cadrul unui serviciu divin de cununie, sau în cadrul unui serviciu divin al comunității.
Prin binecuvântarea lui Dumnezeu, cei doi parteneri făgăduiesc înaintea acestuia și a comunității, că doresc să fie devotați unul altuia și să se ajute reciproc în orice situație din viață, și că doresc să meargă împreună, în dragoste unul față de celălalt, pe drumul vieții.
Această binecuvântare o pot primi chiar și doi parteneri care au fost divorțați.

Binecuvântarea prenatală

Perioada de sarcină și nașterea unui copil reprezintă pentru cei doi părinți o fază deosebită din viața lor. Ei sunt însoțiți în mod corespunzător de către slujitorii bisericești prin munca acestora de îngrijire a sufletelor.
Binecuvântarea prenatală i se oferă mamei. Dumnezeu o întărește pe mamă, dându-i siguranța că atât ea, cât și copilul, sunt ocrotiți de Domnul în perioada sarcinii. La cerere, binecuvântarea poate fi oferită și unei viitoare mame de o altă confesiune.

Jubilee de cununii

Cu prilejul diferitelor jubilee de cununii, la cererea perechii căsătorite, se poate oferi binecuvântarea dorită.

Binecuvântarea de confirmare

La confirmare, tânarul confirmant sau tânara confirmantă îi făgăduiește lui Dumnezeu credință, preia responsabilitatea pentru propria credință, și primește binecuvântarea de confirmare. Binecuvântarea primită are rolul de a-l întări pe tânărul creștin în credința lui.