Biserica Nouapostolică din România

Purtătorii de însărcinări și ierarhia însărcinărilor

Însărcinarea spirituală este transmisă prin numire și constă în împuternicirea, binecuvântarea și sfințirea unei persoane, spre a putea sluji în Biserica lui Hristos. Acest lucru se înfăptuiește în puterea din Sfântul Duh.

Numirea nu este un sacrament. Ea este înfăptuită de un apostol în numele lui Dumnezeu Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, prin punerea mâinilor și prin rugăciune. Prin numire, purtătorul de însărcinare este binecuvântat și sfințit pentru slujba primită. Calitățile și capacitățile sale odată sfințite, purtătorul de însărcinare se va putea folosi de ele în mod eficient la îndeplinirea slujbei și a sarcinilor primite.

Toți slujitorii bisericești sunt adevărați duhovnici, având datoria de a păstra taina lucrurilor încredințate de credincioși pe durata exercitării slujbei.

În cadrul Bisericii lui Hristos, pe lângă slujbele bisericești, mai există și alte slujbe în scopul propovăduirii Evangheliei și a creării unei atmosfere plăcute în comunitate, pentru exercitarea cărora nu este necesară numirea.