Biserica Nouapostolică din România

Sfântul Botez cu apă

Sacramentul Sfântului Botez cu apă este cel dintâi element de bază pe care îl primește omul care crede în Isus Hristos, din harul lui Dumnezeu ca Sfântă Treime. Prin botez, credinciosul devine părtaș la răsplata dobândită de Isus Hristos prin jertfa vieții sale, spre binele oamenilor.

Păcatul originar este spălat, cel botezat preia o primă poziție de apropiere de Dumnezeu – el devine creștin. El este astfel introdus în biserică, în comunitatea celor care cred în Isus Hristos și care îl mărturisesc ca Domn. Cel botezat făgăduiește să evite păcatul și să ducă o viață, urmându-l pe Hristos.

Sfântul Botez cu apă este primul pas către înnoirea omului în Sfântul Duh. Prin el, Dumnezeu îi deschide celui botezat calea către mântuirea în Hristos și, în final, către mântuirea deplină. Sfântul Botez cu apă și Sfânta Pecetluire alcătuiesc împreună renașterea din apă și Duh.

Copiii pot primi și ei sacramentul Sfântului Botez cu apă. În acest caz, părinții sunt cei care făgăduiesc credința în Isus Hristos și faptul că îl vor crește și educa pe copil în spiritul Evangheliei.

Datorită faptului că Sfântul Botez cu apă este o caracteristică a întregii biserici, ritualul înfăptuit în alte biserici în numele Sfintei Treimi și cu apă este valabil și este recunoscut de Biserica Nouapostolică.