Biserica Nouapostolică din România

Mulțumiri adresate lui Dumnezeu – pentru ce?

Permanent aflăm prin intermediul știrilor din mass media câte tone de alimente se aruncă la gunoi pe an în țara noastră. Pe de altă parte, ni se relatează câți oameni mor de foame pe an. Astfel de știri nu-i lasă deloc indiferenți pe oamenii interesați de situația din lume din zilele noastre și îi face să fie neliniștiți și să se gândească că ceva nu este în regulă. Pe de-o parte, abundență și surplus, iar pe de altă parte, foamete înspăimântătoare.

Acest aspect ne face să realizăm, în special în această perioadă a sărbătoririi recoltei, că nu este deloc ceva obișnuit să avem destulă mâncare și apă de băut. În general, cuvintele divine ”cât va fi pământul, nu va înceta sămănatul și seceratul …”(Geneza 8, 22) ar trebui să fie valabile pentru toți oamenii de pe pământ. Ar însemna că nici un om nu ar trebui să sufere lipsuri, dacă noi, oamenii, am respecta porunca divină de a ne iubi aproapele ca pe noi înșine, adică dacă am avea grijă ca și aproapele să-și poată satisface foamea și setea, la fel cum ne-o satisfacem noi înșine. Gândește-te mereu și la aproapele !

Iată de ce trebuie să profităm de sărbătoarea recoltei spre a-i mulțumi lui Dumnezeu, pentru toate darurile bune pe care ni le dă, pentru că în anul acesta, la fel ca în ceilalți ani, se ține de promisiunea pe care ne-a făcut-o, prin cuvintele ”nu va înceta sămănatul și seceratul …”. Creștinii nouapostolici îi închină lui Dumnezeu mulțumirile lor, în duminica mulțumirilor, în cadrul unui serviciu divin festiv, la care îi invităm cu căldură să participe pe toți oamenii care doresc. Dorim să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru pâinea cea de toate zilele, dar și pentru sănătatea pe care ne-o dă, spre a ne putea câștiga această pâine.

Ce ne facem dacă nu suntem sănătoși și dacă nu avem de lucru? Nimic nu este de la sine înțeles. Trebuie să-l rugăm pe Dumnezeu să ne ajute și să ne ocrotească și să-l slăvim. Într-un cântec, Chr. F. Gellert spune astfel: ”soarele și furtuna vorbesc despre tine, nisipul mării te slăvește; chiar și viermele cel mai mărunt te numește Creator și te slăvește. Pomul în măreția lui și sămânța grăiesc, Dumnezeu ne-a făcut; să-l slăvim pe Dumnezeu.”

La serviciul divin de astăzi, să-i mulțumim lui Dumnezeu, dar nu numai atât, să ne rugăm de asemenea în mod special pentru toți acei oameni care îndură foame – dintre aceștia fac parte oameni și din țara noastră - și pentru ca situația să se schimbe.

În afară de aceasta, fie ca Dumnezeu să ne dăruiască o inimă plină de milă, ca să putem recunoaște în jurul nostru nevoile și să le putem alina.